A főzelék nagy visszatérése

Bársony Ferenc mások által irigyelt sikerét ötletadó feleségének és saját akaraterejének köszönheti. A "főzelékkirály" ma már olyan külső megrendeléseket is elnyer, ahol a meghívottak között miniszterek falatoznak az általa főzött paprikás krumpliból.

"Végül is ugyanott kezdtük, a nulláról, és szerintem az az ember tud igazán üzletelni, aki alulról indult" - avat be üzleti filozófiájába. Az ifjú Bársony a főzés és a vendéglátás alapfogásait ugyan a szakmunkásképzőben sajátította el, ám az indíttatás már tíz éves korában megvolt benne, egyfelől, mert szerette a hasát, másrészt a nagymama bevonta a munkába. "A fedőemelgetésért, a kóstolgatásért csak azért nem kaptam nagy füleseket, mert látták, hogy van a főzéshez érzékem" - mesél a kőműves apukát és közértes anyukát felvonultató családi háttérről.

Az első Főzelékfaló nyitásakor az enteriőr kialakítására már nem jutott pénz, ennél fogva sok egyéb elvégzendő feladat mellett maga rakta fel a csempét is. Az már nyilván a kedvtelés kategóriába tartozik, hogy jelenleg épülő családi házában - ahol a 27 négyzetméteres konyhában többféle tűzhely is helyet kapott - szintén maga rakta ki azt a kör alakú mozaikot, amelyen a "Rómát sem egyetlen nap alatt építették fel" latin mondás szerepel.

Saját sikerének egyik magyarázatát abban látja, hogy a magyarok az egytálételeket részesítik előnyben, mondhatni kifejezetten levescentrikusok vagyunk, amit a szakember a régi idők szegénységére vezet vissza. "Manapság az időhiány motiválja ebbéli ízlésünket, ám hogy tartalmas is legyen, amit eszünk, ahhoz egy sűrűbb levesre, azaz a főzelékre van szükségünk" - vélekedik. Pedig a főzelék sokáig még nem is volt elegáns: a rendszerváltás előtt a műanyagtálcás önkiszolgálók választékának is a legalján volt. Aztán jött az egészséges táplálkozás iránti igény, ahol a főzelék rántás nélkül, angolosan jött divatba.

A Nagymező utcai első üzlet indításakor - 1996 májusában - már az első héten a fiatal, öltönyös üzletemberektől az ügyvédeken át a művészekig mindenki betért a pesti Broadway környékéről: a vendégek között ma is éppúgy megtalálni Sas Józsefet, mint Szulák Andreát, Benkő Lászlót, a környékbeli rendőrt vagy éppen az utcaseprőt.

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: A főzelék nagy visszatérése
Dátum: '07.01.02
Kategória: Asztaltársaság
Következő cikk: » Palya Bea mobil világa
Előző cikk: « Gyári színekben a Dakaron Szalayék

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: