Gyümölcskosárka

Hozzávalók:
gyümölcskosárka

A tésztához: 25 dkg liszt, 5 dkg darált mandula, 2 evőkanál porcukor, 10 dkg olvasztott vaj, fél narancs reszelt héja, 1 tojássárgája, 1 csipet só.
A töltelékhez: 0,5 kg alma, 1 fél citrom reszelt héja és leve, 15 dkg cukor, 1evőkanál rum, 10 dkg darált mandula, 1 késhegynyi fahéj.
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük egy csipet sóval, a darált mandulával, a porcukorral, az olvasztott vajjal, a fél narancs reszelt héjával, és a tojás sárgájával. (Ha szükséges, lazíthatjuk 1 evőkanál hideg vízzel, vagy ugyanennyi narancslével). Összedolgozzuk, gombóc alakúra formázzuk, és legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Lisztes deszkán vékonyra nyújtjuk, és a tészta feléből kerek lapokat szaggatunk, másik felét később használjuk fel. Ezzel béleljük ki a mini kosarakat.
A töltelék hozzávalókat összedolgozzuk.
Megtöltjük vele a minikosár formákat, és a maradék tésztalapból készült kerek formával lefedjük, széleit jól összenyomkodjuk. Kb. 200 fokon 15-20 percig sütjük.


Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Gyümölcskosárka
Dátum: '06.10.13
Kategória: Angol stílus
Következő cikk: » Békacombfrikasszé franciásan
Előző cikk: « Almás kenyérpuding

Kezdőlap

Hirdetés