Esélyt az ételnek

null
Az ország 50 Tesco áruházában egy főzőiskola keretében tudhatják meg az érdeklődők, hogyan csökkenthető az élelmiszerhulladék keletkezése és milyen praktikákkal hasznosíthatók a maradékok. Szakemberek adnak a mindennapokban is alkalmazható tippeket az ételek beszerzésével, tárolásával és újrahasznosításával kapcsolatban.

Miközben mintegy egymilliárd ember éhezik a világon, addig a háztartások évente 1,3 milliárd tonna ételt dobnak ki. Az Európában és az USA-ban kidobott élelmiszer negyedéből a világ csaknem összes éhségtől szenvedő embere jóllakhatna. Becslések szerint a magyar háztartásokban fejenként 40 kg élelmiszerhulladék keletkezik évente.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület a Tesco közreműködésével "Esélyt az ételnek" címmel országos rendezvénysorozatot indít. A kampány során egy főzőiskola keretében kívánják felhívni a lakosság figyelmét a háztartási élelmiszermaradékok újrafelhasználhatóságára és a hulladék csökkentésének lehetőségeire.

Az élő főzőshow-k országszerte 50 Tesco hipermarketben kerülnek megrendezésre, ahol az érdeklődők egy mesterszakácstól nemcsak az ételmaradékok felhasználásával kapcsolatban sajátíthatnak el hasznos praktikákat, hanem olyan, a mindennapok során alkalmazható tippekkel is gazdagodhatnak, mint a vásárlás megtervezése, az élelmiszerek beszerzése, szállítása és megfelelő tárolása. A roadshow indító eseményén Sági Szilárd, a népszerű gasztrokibic mutatott be néhány praktikát a maradékok újrahasznosítására. Szilárd "profi" segítséget kapott a KukTanoda verseny egyik döntősétől, a 12 éves Perjés Laurától, aki a fiatal generáció tudatformálásáról beszélget a sztárséffel.

"Ezzel a programsorozattal arra szeretnénk felhívni a vásárlók figyelmét, hogy egy kis odafigyeléssel, tudatossággal jelentősen csökkenthető a háztartásokban keletkező élelmiszerhulladék mennyisége. Az emberek többsége nem is gondolja végig, hogy éves szinten milyen jelentős lehet az így keletkező veszteség, és milyen egyszerűen lehetne ezen változtatni" - mondta Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke.

"Az Élelmiszerbankkal közösen szeretnénk tenni azért, hogy a lehető legkevesebb étel kerüljön a szemétbe. Érdemes hangsúlyozni, hogy ha csökkentjük a keletkező élelmiszerhulladék mennyiségét, azzal nemcsak környezetünket, hanem pénztárcánkat is óvjuk - hiszen a kidobott élelmiszer költségét is a háztartásunk viseli" - tette hozzá Iglódi-Csató Judit, a Tesco vállalati kapcsolatok igazgatója.

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Esélyt az ételnek
Dátum: '12.04.16
Kategória: Asztaltársaság
Következő cikk: » Bőrkisimító kombucha
Előző cikk: « Átadták az Év Homlokzata díjakat

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: