Amerikából jöttem: Rákász Dani

null
Bár ezt az évet eddig Amerikában, New Yorkban töltötte, most pár napra hazalátogatott és a családjával a Balatonon nyaralt. "Számomra, itt a legszebb, ahol valóban otthon érzem magam, és a szeretteimmel lehetek" - meséli.

Február vége óta New Yorkban tanult táncot, színészmesterséget és énektechnikát. A Broadway Dance Centerben napi több táncórát véve, pár hét alatt be is került az iskola saját projectjeibe (BDC-SHOWCASE), és az egyik neves tanár felkérte saját darabjához is, amit a Coreographers Canvas című koreográfusi bemutatón mutatott be.

Érkezése után három héten belül a második meghallgatása után szerződést ajánlottak neki egy nyári színházba két musicalre is. Így Dani a Chicago, valamint a József és a színes szélesvásznú álomkabát című produkcióban volt a nyáron látható, és nyerte el a közönség szeretetét, jó hírét keltve a magyar tehetségnek New York államban. Még a helyi újságban is megjelent, hisz ritkán jön Magyarországról szereplő egy amerikai színházba!

A Chicago-ban Dani Harry szerepét, a Józsefben... pedig Issacar szerepét, illetve egy különleges táncszólót, az Apache-t kapta, és ezzel a két legendás darabbal debütált az amerikai színpadon. New Yorkban további tucatnyi meghallgatáson és Broadway-előadásokon tágította ismeretét a show-bizniszről. A My Fair Lady musical meghallgatáson szerepet ajánlottak neki az amerikai turné előadásaiba, de Dani marad az öreg kontinensen, hiszen a Dirty Dancing produkciónak már szavát adta, hogy Berlin után Oberhausenben is elvállalja a főszerepet. Dani mégis úgy határozott, hogy amint lejár a mostani szerződése, visszamegy Amerikába, hogy fiatalon a lehető legtöbbet hozza ki a most megalapozott lehetőségekből.

Érdekesség, hogy énektanára nem más volt, mint a tévékből jól ismert GLEE-sorozat főszerepében játszó Matthew Morrison énektanára, Richard Lissemore, akivel Dani még Németországban ismerkedett meg két évvel ezelőtt. Dani emellett olyan kedvenceitől tanulhatott, mint Jaquel Knight, aki a Single Ladies videó koreográfusa, vagy LUAM, aki pedig a jelenlegi Beyoncé újdonság, a "Who runs the World (Girls)" koreográfusa.

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Amerikából jöttem: Rákász Dani
Dátum: '11.09.05
Kategória: Sztárnegyed
Következő cikk: » Ránctalaníts ősszel
Előző cikk: « Vizes hatások a Balaton utcában

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: