Tér-Film-Zene Fesztivál egész nyáron

null
Immár 7. éve, hogy megrendezésre kerül a nyári hónapok szórakoztató szezonjának egyik legnagyobb attrakciója: a Tér-Film-Zene Fesztivál Országszerte rendezvénysorozat. "Számos nagyvárosban az önkormányzattal közösen szervezünk road show-kat, ahol fő célunk a minőségi kultúra közvetítése" - nyilatkozta lapunknak Jánosi Katalin, a Tér-Film-Zene Fesztivál kommunikációs vezetője.

A budapesti programoknak július 12-től augusztus 8-ig a Millenáris ad otthont. Ahogy azt a Tér-Film-Zene Fesztivál vendégei megszokhatták, a szervezők két dologban idén sem változtatnak: egyrészt ragaszkodnak ahhoz, hogy továbbra is igényes kulturális értékeket közvetítsenek, másrészt a filmek vetítése és a fellépő művészek előadásai továbbra is ingyenesen látogathatóak. Programjaikban megemlékeznek a 200 éve született Erkel Ferencről, valamint a szintén 200 éve született Chopinról. De láthatunk majd filmeket a tavaly elhunyt Bujtor István feledhetetlen alakításaiból is. Külön műsorblokkban gondolnak az ez évi Magyar Filmszemle életműdíjasaként kitüntetett Rózsa Jánosra.

Az idén is lesznek gyerekeknek és nosztalgiázó szüleiknek matinévetítések, az elmúlt évtizedek hazai és külföldi filmterméséből nagy gonddal válogatott játékfilmek, tévéjátékok, élő koncertek (néhány név a fellépők soraiból: Falusi Mariann és a Hot Jazz Band, Török Ádám és a Mini, Neil Young Sétány, Budapest Ragtime Band, Bohém Quartet, Benkó Dixieland Band...), no és persze a filmes időutazások sem maradhatnak el: a fesztivál egyik legkedveltebb hagyományához híven este tíz óra után, Gyarmati István zongorakíséretével némafilmeket láthat a nagyérdemű.

Aktuális információk, valamint részletes műsor: a www.terfilmzene.hu oldalon található.

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Tér-Film-Zene Fesztivál egész nyáron
Dátum: '10.07.13
Kategória: Értéktrend
Következő cikk: » Goodwood-fesztivál a Mazda jegyében
Előző cikk: « A templomépítő színész-polgármester

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: