3 kiállítás a 320 fokban Siófokon

null
Kortárs mexikói fotóművészek, hazai plakátművészet balatoni témájú darabjai, valamint Scott Draves amerikai szoftverművész munkái láthatók idén nyáron Siófokon. Az eddigi hagyományokat folytatva ez az évad is nagyszabású kiállítással, illetve kiállításokkal nyílik a siófoki 320º-ban.

Az idei program jól tükrözi a volt kenyérgyári épület kulturális újrahasznosításán dolgozó művészeti programalkotók szándékát: kitekintést nyújtani a világ kortárs művészetére, új technológiákra épülő művészeti projekteket bemutatni, és mindezek mellett előtérbe helyezni a helyi értékeket. A 3color kiállításai így a 320º vízióját, jövőképét is jól körvonalazzák.

A kortárs mexikói fotóművészet magyarországi bemutatása több szempontból is izgalmas kihívás. A kiállításon bemutatkozó alkotók témái és látásmódjának gyökerei a kortárs művészeti diskurzusokhoz húznak: beszélnek a valósághoz és realitásokhoz fűződő viszonyukról, kritikai attitűddel közelítenek a nyugati típusú fogyasztói társadalomhoz, a feminista kérdésekhez, saját identitást keresnek, és nyílt őszinteséggel beszélnek Mexikó társadalmi problémáiról a bűnözéstől a prostitúción át az ország belső és külső migrációs kényszeréig. A kiállításra meghívott tizenhárom alkotó új hangon megszólaló művészgeneráció képviselője Mexikóban, komoly nemzetközi eredményekkel, díjakkal, elismerésekkel a háta mögött. A kiállításnak külön aktualitást kölcsönöz, hogy Mexikó 2010-ben ünnepli forradalmának 100. és függetlenségének 200. évfordulóját.

null
A Balaton nevének branddé alakulása a 20. században történt, és az idők során, mint erős márkanévvel, egyre több hirdetésen, így plakáton is találkozunk. A 320º "Balaton, nyár – régi plakátokon" kiállítása egyrészt a maga nemében szórakoztató, sokszor megmosolyogtató kiállítás, ugyanakkor a Balaton-kép alakulásának fontos és elgondolkodtató pillanatait is feleleveníti. A bemutatott plakátok három nagyobb csoportot alkotnak: az egyikbe a Balatont, mint idegenforgalmi célpontot hirdető plakátok tartoznak, a másikba olyan termékplakátok sorolhatóak, amelyeket a Balaton nevével vagy a nyárral kapcsoltak össze, a harmadikba pedig azok a plakátok kerültek, amelyek valamilyen oktató, figyelmeztető vagy propaganda céllal készültek el.

Scott Draves a fraktál lángok föltalálója, valamint az ELECTRIC SHEEPS nevű, a megosztott rendszereket tanulmányozó DISTRIBUTED COMPUTING projekt vezetője. Ő vezette be a „foltalapú” (PATCH BASED) szerkezet szintézist és publikálta az ezen algoritmusosztályok első megvalósítását. Jelenleg San Franciscóban és New Yorkban él. A Brown Universityn szerzett matematikusi diplomája után számítógép-tudományokból kapott PhD-fokozatot a Carnegie Mellon Universityn. Nemrégiben a Carnegie Mellon Egyetem Gates Számítástudományi Központjának megbízásából létrehozta a GENERATION 243-at, valamint a DREAMS IN HIGH FIDELITY címűt. Utóbbi egy végtelenül futó mozgó festmény, amit a GOOGLE központjának előcsarnokában installálták. Díjnyertes munkáinak folyamatosan otthont ad a MoMA.org, de munkái szerepeltek a WIRED és a DISCOVER magazinokban is. Közreműködött a SHREK 2-ben, és jelenleg a Google Inc. MAPPING divíziójának mérnöke. Képei számítógéppel generált mozgó fraktálok, látványos, egymásból épülő alakzatok, amelyek részleteiben és az egész látványt figyelembe véve is izgalmas élményt nyújtanak.

A kiállítások 2010. június 6-tól 2010. október 31-ig tekinthetők meg.

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: 3 kiállítás a 320 fokban Siófokon
Dátum: '10.07.06
Kategória: Értéktrend
Következő cikk: » Limitált szódagép a stílusos lakberendezéshez
Előző cikk: « Paola Navona lesz a Design Hét díszvendége

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: