Sensidry, a zöld szárítógép

null
40 százalékkal fogyaszt kevesebb energiát az AEG-Electrolux új, hőszivattyús szárítógépe, mint egy A energiaosztályú modell. Ezért a Sensidry az egyik legenergiatakarékosabb szárítógép a világon. Az energiabarát működést eredményező technológia a hőérzékeny anyagok, mint a selyem vagy a gyapjú szárítását is lehetővé teszi.

Az AEG-Electrolux új, Sensidry szárítógépe 1,9 kWh energiafogyasztásának köszönhetően A-40 jelzésű besorolást kapott. Ez már önmagában is figyelemre méltóan alacsony fogyasztás lenne bármelyik háztartási nagygépnél, a szárítógépeknél azonban valódi áttörést jelent. A kereskedelmi forgalomban lévő modellek többsége ugyanis "C", jobb esetben "B" energiaosztályú. Így nem csoda, hogy a fogyasztók nagy része energiafalóként gondol a szárítógépekre.

A kimagaslóan jó energiahatékonyságot a szárítógépbe épített hőmérsékletkezelő technológia, a hőszivattyús rendszer teszi lehetővé. A készülék zárt rendszerében a szárítás során felhasznált hőenergia nem veszik el a környezetben, hanem újra felhasználásra kerül a szárítási folyamat során. A hagyományos kondenzációs szárítógépben használt 75-80 foknál 20-25 fokkal alacsonyabb, csupán 50-55 fokos (néhány programnál 45 fokos) hőmérsékleten szárít a készülék anélkül, hogy a szárítási idő növekedne.

A különböző típusú ruhák eltérő szárítási módot igényelnek. Ezért a Sensidry szárítógépben már külön program választható az ágynemű, a farmer, a sportruhák, a mikroszálas vagy viszkóz alapú ruhák és természetesen a selyem, illetve gyapjú holmik szárításához is. A szárítóprogramok mellett frissítő program is van a gépben, mely hasznos lehet, ha a ruhát nem kell mosni, csak ráfér egy kis frissítés, akár egy étteremben elköltött vacsora után.

A nagy kapacitású készülék belső megvilágítású, ezüstszínű dobjában 7 kg ruhát lehet egyszerre szárítani. A különféle szárítási módokról, a program aktuális állásáról, és a hátralévő szárítási időről a kék fénnyel megvilágított LCD-kijelző tájékoztat. A készülék kezelése és programozása a márkától megszokott módon rendkívül sokrétű, részletes, ugyanakkor átlátható és egyszerű.

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Sensidry, a zöld szárítógép
Dátum: '10.06.13
Kategória: Lakásinfó
Következő cikk: » Időtlen természet zöld flakonba zárva
Előző cikk: « Színes nyarunk lesz

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: