Találkozás a dalai lámával

null
A dalai láma élete soha el nem évülő történet, mivel nem más, mint szülőhazája, Tibet története. Azé az országé, melynek múltját sokan próbálják megfejteni, jelenét megmagyarázni, s a jövőjében hinni. Ezért is volt már időszerű, hogy megjelenjen egy olyan munka a dalai láma és Tibet számtalan szállal összefűződő történetéről, amely az elfogulatlanság, a higgadtság hangján szólal meg.

Hitelességét mindenképpen erősíti, hogy a szerző az egyetlen olyan felhatalmazással rendelkező életrajzíró, aki nem buddhista. Azon ország szülötte, amely befogadta az emigrációba kényszerült dalai lámát, s így kevésbé eshetett azon nyugati szerzők hibájába, akik Őszentsége személyiségéből jobbára csak a szerzetest és a misztikust emelték ki.

Mayank Chhaya számos olyan emberi vonással ismertet meg ebben a munkájában, amelyek közérthetővé, elfogadhatóvá teszik a dalai láma Kína-politikáját is. Most, amikor szerte a világon sokan vádolják a dalai lámát, hogy természetfeletti erejével ő váltotta ki a kínai földrengést, hogy ő áll a zavargások hátterében, megismerhetjük az embert, a Nobel-békedíjas politikust, az erőszakot elvető és ezért akár rangjáról lemondani is kész szerzetest.

(Mayank Chhaya: A dalai láma - Az ember, a szerzetes, a misztikus, Trivium Kiadó)

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Találkozás a dalai lámával
Dátum: '08.09.17
Kategória: Értéktrend
Következő cikk: » Amerikai legenda
Előző cikk: « Repülő fürdőszobák

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: